27 Ocak 2015 Salı

Pastane Poğaçamız



Pastane Porçası
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı maya
2.5 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Hepsi bir kaba koyulur karıştırılır üzeri kapatılır. Mayanın kabarması icin biraz bekletilir.
Daha sonra üzerine 1 su bardağınin 4/3 sıvı yağ
1 yumurta akı  (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz eklenerek karıştırılır yeteri kadar un eklenir,
kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir kabarmaya bırakılır.
Kabarinca sekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp catalla çizilir.
Üstüne susam çörek otu serperek fırına verilir, 75 derecede fırında kabarmasi beklenir, porcalar şişince 175 derece de kızartılır.
Afiyet olsun.. :)

2 yorum:

  1. Selammm Pembe Makyaj Çantam Bloğum taşındı yeni adresimde de takibini beklerim. Sevgiler... blogkizsalseyler

    YanıtlaSil