Sayfalar

15 Ocak 2015 Perşembe

Pratik Bilgiler

Günlük Yaşam için pratik bilgiler;
Herkese selamlar bugün günlük yaşamımızda uygulayabileceğimiz, işlerimizi bir nebze olsun daha kolaylaştıracak birkaç pratik bilgi paylaşacağız.

-Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz.

-Cam silerken silme suyuna tuz konulduğunu hiç duydunuz mu?  Camları silerken suyun içine bitaz tuz koyarsanız hem daha kolay temizlenir hem de tertemiz, pırıl pırıl olur.

-Herhangi bir cam eşyamız kırıldığında kırılan eşyalardan çok saçılan cam parçalarını nasıl toplayacağımızı düşünürüz. Böyle bir durumda bir parça ıslak pamuğu yerde gezdirirseniz cam kırıklarının pamuğa takıldığını ve camların kolaylıkla temizlendigini göreceksiniz.

-Kışın soğuk havalarda astığınız camaşırlarınızın donmaması için makinenizin yumuşatıcı gözüne çok az tuz koyun.  Böylece camasirlariniz soğuktan etkilenmeden daha çabuk kurur.

- Çekmecelerinizin rayları takılıyor ve kolayca açılıp kapanmıyorsa biraz sabun sürün. Rahatça açılıp kapandığını göreceksiniz.

-Duvara büyük civileri çakmak hiç de kolay değildir. İnsanı oldukça uğraştırır ve sıvanın dökülmesine neden olabilir.  Bunu önlemek için çiviyi çakmadan önce sabuna bulayın. Böylece çivi duvara kolayca girer.

Bugünlük paylaşıcağımız pratik bilgiler bukadar bir sonraki pratik bilgiler de görüşmek üzere :)

6 yorum:

  1. Gerçekten faydalı bilgiler olmuş canım. Ben de seni bloguma beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bilgiler teşekkürler :) Pembe Makyaj Çantam blog keşif etkiniğinden blogunuzu takibe aldım.Blogumda blog keşif etkinliğim var ;) buluşmak dileğiyle
    http://www.sosyalmedyakafe.com/2014/12/blog-kesif-etkinligi-bloglar-listesi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim, keşif etkinliğinize katıldım :)

      Sil